A MoMent to aPPreCiaTe

BERCUTI KE SEOUL KOREA ~ MAY 2014 (PART 5)

Hari terakhir untuk membeli-belah kami ke Namdaemun. Nak cari barang untuk diri sendiri pulak, sebelum ni shopping untuk family dan kawan-kawan. 



 Suasana di awal pagi. Peniaga belum buka gerai di tengah-tengah jalan.





 Ini dia yang bisa membuatkan mataku bersinar-sinar. Dalam e-lengdang ni penuh dengan kedai souvenir, hiasan rumah ala Inggeris, Korea handmade craft dan juga quilt

Jalan raya di Seoul

Kwang Jang Market, just cross the road dari Hotel Tong. 

Di sini aku beli 4 pasang kain cotton Korea yang berharga KRW10,000 = RM30 untuk 4 meter. Harga untuk silk pun sama. Macam biasalah kena pandai tawar-menawar. Ahjussi dan ahjumma dekat sini tunjuk kalkulator je, kalau tak setuju tunjuk tangan tanda tak nak. Sebab nak sangat ke sini, aku sanggup pergi sorang-sorang memandangkan Mr Suami sakit lutut. Nasib baik dekat sangat dengan hotel. Mula tu cuak jugak nak jalan sorang-sorang kat tempat orang, tapi bila dah keluar tu ok je. 


Happy je lepas shopping walau angkat barang berat

 Rindu pada El yang ditinggalkan

  Orang ramai menelusuri dan melepak di Cheonggyecheon stream 


Hotel tempat kami menginap untuk 6 hari 5 malam
Semoga bermanfaat membaca BERCUTI KE SEOUL KOREA ~ MAY 2014 (PART 5).
0 Comments for "BERCUTI KE SEOUL KOREA ~ MAY 2014 (PART 5)"

Back To Top